Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Як вибрати лабораторний дистилятор?

Як вибрати лабораторний дистилятор?

Дистильована вода широко використовується у різних галузях, включаючи косметичну, алкогольну, харчову, фармацевтичну та інші промисловості. Тому настільні дистилятори вважаються одним з найбільш затребуваних видів обладнання для лабораторій та організацій, що відповідають за контроль над якістю та хімічним складом безлічі продуктів.

Дистилятори води відносяться до найбільш затребуваного лабораторного обладнання. Їх використовують у медичних стаціонарах, аптеках, лабораторіях різного профілю та на промислових підприємствах.

Види дистиляторів

Дистилятор є приладом для очищення води за допомогою теплової перегонки. Він буває двох видів: лабораторний (промисловий) та настільний. Принцип дії останнього той самий, що й електричного чайника: кнопка пуску включається після наповнення ємності водою, а по завершенні процесу очищення прилад вимикається автоматично. Головний недолік такого пристрою – невисока продуктивність. За годину він може перегнати трохи більше літра води.

Лабораторний дистилятор здатний очистити до 140 літрів води за такий самий період часу. Такий прилад працює від водопроводу, з якого рідина надходить прямо у випарник. Там вона доводиться до кипіння, і на внутрішній поверхні конденсатора утворюється пара. Зовнішня поверхня конденсатора під дією холодної водопровідної води охолоджується, отриманий конденсат виводиться з дистилятора у вигляді повністю очищеної води.

 

Пристрій дистилятора

Функції дистилятора полягають у перегонці рідини, її випаровуванні та подальшому охолодженні пари для її конденсації та збору.

Конструкція апарату складається з наступних блоків:

  • резервуар, що обігрівається, для водопровідної води (куб), в якому вона нагрівається до температури кипіння з утворенням пари;
  • резервуар, у якому відбувається охолодження водяної пари (холодильник);
  • паропровід, яким пара надходить із куба в холодильник.

 

Використовуючи класичний метод перегонки води та її дистиляції, сучасні аквадистиллятори відрізняються повністю автоматизованими процесами: всі функції приладу від наповнення куба до збору дистиляту активуються за допомогою натискання декількох кнопок. Крім того, якість дистиляту суттєво підвищується за рахунок використання багатоступінчастої перегонки, так званої бідистиляції.

У процесі перегонки води та зміни її агрегатного стану (з рідини в пару і назад) вода звільняється від усіх домішок, що містяться в ній, включаючи радіонукліди, біологічні матеріали, важкі метали.

Призначення дистиляту

Дистилят застосовується в умовах екологічних, аналітичних, хімічних лабораторій, в аптеках, лікарнях, установах контролю якості продуктів харчування та в багатьох інших сферах діяльності.

Очищена від усіх домішок вода використовується як реактив для розчинення в ньому твердих сполук, у тому числі, сухих лікарських препаратів і розведення аліквот і проб. Крім цього дистилят необхідний для промивання чашок Петрі, колб, мензурок, піпеток, кювет та іншого лабораторного посуду, від хімічної чистоти якого залежить якість проведення аналізів та точність результатів.

Вимоги до дистильованої води

Результатом процесу перегонки води повинен бути дистилят, який:

  • безбарвний і прозорий;
  • не має запаху та смаку;
  • з рівнем pH у межах 5.0-6.8;
  • електрична провідність від 5 до 0,056 мксм/см.

Крім того, у дистиляті неприпустима присутність слідів хлоридів, сульфатів, нітритів, нітратів, двоокису вуглецю, солей кальцію та важких металів.

Вміст у дистильованій воді аміаку допускається у випадках, коли його концентрація вбирається у 0.00002%.

На що звернути увагу при виборі дистилятора

Основний критерій при виборі лабораторного дистилятора – виробнича потужність апарату та якість дистиляту. Іншими словами, чи може певна модель покрити потреби лабораторії у дистильованій воді та забезпечити її якісні характеристики. 

Враховуючи необхідність регулярного отримання свіжого дистиляту (небажано використовувати дистильовану воду, що зберігається довше 7 днів), продуктивність апарату повинна відповідати щоденним потребам лабораторії. Тому орієнтуватися потрібно на середній добовий обсяг дистиляту, використовуваного у процесі роботи. Для цього визначте загальний обсяг дистиляту, що витрачається протягом дня, та розділіть його на кількість робочих годин. Отриманий результат визначить мінімальну продуктивність дистилятора, необхідну для ваших потреб.

Також необхідно передбачити фактори, які можуть призвести до збою у графіку роботи лабораторії (відключення електроенергії, проведення позапланових аналізів та ін.). І тут оптимальним вибором стане дистилятор, продуктивність якого перевищує потреби лабораторії. Наприклад, якщо для ефективної роботи потрібний дистилятор із продуктивністю 10л/год, слід зупинити свій вибір на моделі, за допомогою якої ви отримаєте 12л/год.

Залежно від специфіки роботи лабораторії, всі функції аквадистилятора можуть бути максимально автоматизовані або, навпаки, спрощені — із збереженням якісних та кількісних характеристик дистиляту.

Аквадистилятори можна придбати оптом і в роздріб у компанії “Медринок”. Компанія реалізує різноманітне домашнє медичне  та лабораторне обладнання, реактиви від провідних зарубіжних та вітчизняних виробників. Фахівці відділу продажу допоможуть Вам підібрати обладнання за Вашими вимогами щодо характеристик та ціни.

 

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.