Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Лабораторний аутсорсинг

Лабораторний аутсорсинг

Економічні вигоди співпраці з лабораторного аутсорсингу

Відносно новою й ефективною формою організації бізнес-процесів є аутсорсинг, що передбачає здійснення ефективного управління шляхом звільнення менеджерського ресурсу від керування лабораторією.

Надання лабораторних послуг за допомогою лабораторного аутсорсингу є причиною зникнення потреби КНП у здійсненні таких зобов’язань, як закупівля реагентів; пошук, навчання, адаптація та утримання персоналу; технічне планове і позапланове обслуговування обладнання; витрати на акредитацію, контроль якості. Крім того, завдяки тісній співпраці з приватними лабораторіями КНП може отримати певні економічні вигоди:

  • дохід від площ, які звільнилися внаслідок закриття власних лабораторій на базі медичних установ;

  • дохід від надання платних послуг, що не входять у гарантований пакет.

Виробничі вигоди від співпраці приватних лабораторій із КНП

Приватні лабораторії гарантують стабільно високий рівень якості послуг за рахунок впровадження стандартів і процедур управління якістю медичної лабораторії TQM, стандартів ISO 9001 та 15189, системи вимірювання якості 6 сигм, проведення внутрішньолабораторних, міжлабораторних програм контролю якості. Крім того, вдосконалюється лікувально-діагностичний процес внаслідок наявності в арсеналі приватної лабораторії широкого діапазону лабораторних послуг, котрі не входять у гарантований пакет.

Логістика біоматеріалів

Для проведення лабораторного дослідження біоматеріалу необхідно насамперед здійснити його забір та, за потреби, центрифугування, упаковування біоматеріалу в наданий лабораторією контейнер, що забезпечується персоналом комунальних медичних установ. Надалі основну функцію бере на себе приватна лабораторія, що проводить:

  • транспортування до відділення лабораторії;

  • доставку з лабораторного відділення на виробництво за допомогою організованої централізованої кур’єрської служби.

З метою отримання достовірних результатів дослідження необхідно дотримуватися основних вимог щодо забору біоматеріалу та вчасно транспортувати його до лабораторії.

Надання платних послуг, що не входять у гарантований пакет

У складних клінічних випадках може виникати потреба в проведенні додаткових специфічних лабораторних досліджень, які зазвичай не включені до гарантованого пакету послуг. Отже, завдяки співпраці КНП із приватними лабораторіями лікар має доступ до широкого спектра якісних лабораторних досліджень, що є запорукою успішного вирішення багатьох діагностичних проблем.

Раціональна організація лабораторії

Для забезпечення якісної та безпечної роботи лабораторії слід враховувати такі організаційні моменти:

  • оптимальні інвестиційні витрати;

  • адекватна ціна на оренду приміщення;

  • ремонт приміщення з урахуванням СанПІН та ДБН;

  • закупівля якісного обладнання, витратних матеріалів, реагентів;

  • наймання, навчання, адаптація персоналу;

  • сервісне обслуговування обладнання;

  • ліцензування й акредитація;

  • регулярне проведення контролю якості.

На сьогодні поширеною проблемою є пошук персоналу, його навчання та адаптація. Причиною цього є вкрай високий дефіцит медсестер і лаборантів через низький престиж професії.

Важливим також є здійснення регулярного контролю якості робочих матеріалів та забезпечення ліцензійних умов, за дотримання яких можна досягти якісного і безпечного надання лабораторних послуг.

Отже, аутсорсингові послуги дозволяють державним медичним установам отримати низку матеріальних та адміністративних вигод. Крім того, наявність широкого спектра клінічних досліджень, які пропонують сучасні приватні медичні лабораторії, є запорукою успішного лікувально-діагностичного процесу, що пропорційно підвищує ефективність роботи КНП. Лабораторний аутсорсинг, поза сумнівом, є найбільш економічно вигідним різновидом співпраці між КНП і приватними медичними лабораторіями.

 
Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.