Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Інгалятор чи небулайзер?

Інгалятор чи небулайзер?

Інгаляційна терапія на сьогоднішній день є найбільш ефективним методом лікування захворювань дихальної системи. Вона може бути застосована як до дорослих, так і до дітей. Інгаляції проводяться за допомогою двох приладів: інгалятор або небулайзер. Обидва цих пристрої працюють за схожим принципом, але між ними, все ж, є вагома різниця. 

Існує три основних типи інгаляційних приладів:

  1. Парові. Діють за рахунок утворення пари, що потрапляє в дихальні шляхи.

  2. Компресорний. Під тиском повітряного потоку ліки набувають дрібнодисперсної кондиції, яка, за допомогою спеціальної трубки, потрапляє в трахею, бронхи і легені;

  3. Ультразвуковий. Розподіл часток препарату відбувається під впливом коливань ультразвукових хвиль, такі інгалятори менш гучні, але більш дорогі в ціні;

  4. Мембранний. Компактний тип пристрою. інгалятор мембранний актуальний для астматиків і людей з хронічними хворобами дихальної системи.

Перше, що необхідно усвідомлювати - це те, що інгалятор необхідний не просто для проведення інгаляцій, а для лікування того чи іншого захворювання. Саме тому здійснюючи вибір між двома цими приладами необхідно відштовхуватися від показань. Чим меншим є розмір генерованого пристроєм аерозолю, тим глибше проникає і осідає лікарська речовина. Це означає, що небулайзери, як правило, застосовуються для лікування нижніх дихальних шляхів, а інгалятори - для терапії верхніх.

Небулайзер - аналогічний пристрій, що генерує аерозоль і застосовується для швидкого транспортування ліків в легені. Небулайзери вважаються більш ефективними і вдосконаленими моделями інгаляторів, оскільки транспортування препарату здійснюється швидше, а дози для розпилення потрібно менше. Вони відтворюють більш дрібну дисперсію речовин, ніж звичайні інгалятори, відповідно, небулайзер інгалятор для дітей рекомендується використовувати при лікуванні астми, муковісцидозу, запаленні легенів або ГРВІ. Для лікування дітей медичні співробітники все частіше рекомендують саме небулайзери.

Інгалятор чи небулайзер?

Вибираючи між інгалятором і небулайзером потрібно враховувати  наступні чинники:

  • Вік користувача(дорослий чи дитина);

  • Характер захворювання і особливості його лікування;

  • Тип препаратів, які необхідні для лікування конкретного захворювання;

  • Габарити;

  • Ступінь шуму;

  • Зовнішній вигляд;

  • Особливості комплектації.

Буває, що для лікування конкретного захворювання використовуються в основному антибіотики або гормональні препарати, а в деяких типах інгаляторів (небулайзерів) їх лікувальні властивості руйнуються (наприклад, під впливом ультразвукових коливань), а тому цей фактор необхідно враховувати перед покупкою того або іншого пристрою.

Інгалятори та небулайзери можна придбати оптом і в роздріб у компанії ТОВ “Медринок”. Компанія реалізує різноманітне домашнє, медичне та лабораторне обладнання, реактиви та розхідну продукцію від провідних зарубіжних та вітчизняних виробників. Фахівці відділу продажу допоможуть Вам підібрати обладнання та товари за Вашими вимогами щодо характеристик та ціни.

 
Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.