Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Види, призначення і принцип роботи гематологічних аналізаторів

Види, призначення і принцип роботи гематологічних аналізаторів

Гематологічний аналізатор - обладнання, яке використовується в клініко-діагностичних лабораторіях з метою визначення показників крові. Сучасні апарати дозволяють отримати аналіз крові з оцінкою більше 20 параметрів менш ніж за одну хвилину. Аналізатори крові відрізняються кількістю визначених показників, продуктивністю, наявністю додаткових функцій, вартістю.

Навіщо потрібен автоматичний гематологічний аналізатор ?

 

  • Стандартизація і точність аналізу

  • Продуктивність лабораторії

  • Збільшення кількості вимірюваних параметрів

  • Мінімізація витрат реагенту

  • Автоматичний контроль якості

Види гематологічних аналізаторів

 

Гематологічний аналізатор крові може бути автоматичним і напівавтоматичним. У приладах напівавтоматичного типу підготовка біоматеріалу проводиться лаборантом, після чого проба переноситься в апарат. Автоматичні аналізатори в свою чергу діляться на дві підгрупи. Прилади з першої групи працюють з цілісною кров'ю, другі з попередньо розведеною. Гематологічний аналізатор відкритого типу - габаритний прилад, що відноситься до класу стаціонарного обладнання. На сьогодні випускаються і портативні пристрої, що дозволяють зробити експрес аналіз крові в умовах швидкої допомоги, на прийомі у лікаря.

Сучасні моделі аналізаторів оснащені картою пам'яті, при необхідності будь-який аналіз можна вивести на друк на принтер. Продуктивність аналітичних приладів складає від 60 до 120 аналізів на годину.

 

Компанія ТОВ”Медринок” реалізує кілька видів гематологічних аналізаторів крові:

  • Прилади, що визначають не більше 8 показників. У таких апаратах не можна розділити лейкоцити на субпопуляції;

  • Аналізатори з можливістю визначення 16-20 параметрів крові. У функції таких приладів входить і поділ лейкоцитів на три групи;

  • Гематологічний аналізатор на 26 параметрів (5DIFF системи) диференціює лейкоцити за трьома групами;

  • Апарати, що визначають до 40 параметрів. До таких приладів можна підключити окремий модуль, що дає можливість більш розширеного дослідження ретикулоцитів.

Принципи роботи сучасних аналізаторів крові:

 

  • Метод Культера (або імпедансний)

  • Фотометричний (визначення гемоглобіну)

  • Оптичний (або проточна цитометрія)

  • Флуоресцентна проточна цитометрія

 

Робота більшості аналізаторів заснована на методі Культера. Підрахунок клітин крові здійснюється шляхом пропускання проби через отвори з мікроскопічним діаметром з визначенням в цей момент сили електричного опору. Прилад враховує амплітуду імпульсів, аналізує їх і встановлює розміри проходять крізь отвори мікрооб'єктів.

Метод Култера дозволяє підраховувати еритроцити (в розведенні з фізіологічним розчином), тромбоцити, лейкоцити, визначати гематокрит.

У більш складних гематологічних аналізаторах підрахунок показників проводиться за допомогою радіочастотних та оптичних детекторів.

 

Вибираючи гематологічний аналізатор крові, також слід звертати увагу на мінімальну кількість зразка (важливо для педіатричних установ), продуктивність приладу, витрата і вартість реагентів для гематологічних аналізаторів.

Безумовно, від кількості визначених параметрів і продуктивності залежить і складність самої системи, тому ціна гематологічного аналізатора, що визначає 30 і більше параметрів з високою продуктивністю може бути доволі високою. У той же час ціна аналізатора крові 3-diff для рутинних досліджень зазвичай не є надто високою.

 
Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.