Особливості дезінфекції лабораторного посуду
![Особливості дезінфекції лабораторного посуду](https://files.ub.ua/article/article/6/298445_973665_1594218384.jpg)
Контакт з потенційно небезпечним матеріалом, який може бути заражений різними інфекціями, потребує правильної обробки і дезінфекції лабораторного посуду.
СанПіН 2.1.3.2630-10 визначає чітку послідовність обробки інструментів і предметів медичного призначення:
-дезінфекція;
-передстерилізаційне очищення;
-стерилізація.
Дезінфекція лабораторного посуду:
Готують робочий розчин дезінфекційного засобу в пластиковій або емальованій ємності. Роботу проводять в спеціальному одязі, захисних рукавичках і респіраторі. Вироби із залишками крові (пробірки, скло та ін.) дезінфікують в двох ємностях:
- в першій відмивають від крові, причому у внутрішній канал за допомогою груші вводять 5-10 мл дез. розчину для видалення біоматеріалу;
- у другій замочують в деззасобі на 1 годину.
Промивають в проточній і двічі в дистильованої воді.
Для визначення залишків крові використовують азопіромову пробу.
Стерилізація пробірок:
- сухим жаром при температурі 180 ° С і 160 ° С відповідно 1 год. і 150 хв.
- в автоклаві при тиску 1,5 атм. протягом 60 хвилин, для знищення спорових мікрофлори - 90 хвилин при 2 атм.
Після знезараження в дезинфікуючому розчині лабораторний посуд передають на утилізацію, або повторно використовують.
В незалежності способу стерилізації, пробірки мають володіти термостійкістю,
бути механічно міцними, володіти достатньою прозорістю та добре відмиватися від різних забруднень. Саме такі пробірки можна замовити на сайті “Медринок”
Скарга на коментар | Закрити вікно![]() |
Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?
Скарга на коментар | Закрити вікно![]() |
Інші статті підприємства
![Контейнери для збору аналізів](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/46023_777720_1664436455.png)
![Інгалятор чи небулайзер?](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/983806_779838_1663594554.png)
![Лабораторний аутсорсинг](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/690525_632870_1662472280.png)
![Апарати для вимірювання холестерину](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/194643_356059_1659692483.png)
![Глюкометр: види, переваги і недоліки.](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/59956_2549_1658150090.png)
![Меблі для хімічних лабораторій: різновиди, особливості, призначення](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/996818_295281_1645610166.png)
![Чому діагностичні лабораторії набирають все більшої популярності](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/184671_323690_1645192209.png)
![Переваги пластикового лабораторного посуду](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/352078_365888_1644828994.png)
![Як вибирати УЗД апарат?](https://files.ub.ua/ist/?action=3&w=520&h=520&f=/article/article/7/147918_904861_1644313175.png)
Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. Реєстрація)