Особливості дезінфекції лабораторного посуду

Контакт з потенційно небезпечним матеріалом, який може бути заражений різними інфекціями, потребує правильної обробки і дезінфекції лабораторного посуду.
СанПіН 2.1.3.2630-10 визначає чітку послідовність обробки інструментів і предметів медичного призначення:
-дезінфекція;
-передстерилізаційне очищення;
-стерилізація.
Дезінфекція лабораторного посуду:
Готують робочий розчин дезінфекційного засобу в пластиковій або емальованій ємності. Роботу проводять в спеціальному одязі, захисних рукавичках і респіраторі. Вироби із залишками крові (пробірки, скло та ін.) дезінфікують в двох ємностях:
- в першій відмивають від крові, причому у внутрішній канал за допомогою груші вводять 5-10 мл дез. розчину для видалення біоматеріалу;
- у другій замочують в деззасобі на 1 годину.
Промивають в проточній і двічі в дистильованої воді.
Для визначення залишків крові використовують азопіромову пробу.
Стерилізація пробірок:
- сухим жаром при температурі 180 ° С і 160 ° С відповідно 1 год. і 150 хв.
- в автоклаві при тиску 1,5 атм. протягом 60 хвилин, для знищення спорових мікрофлори - 90 хвилин при 2 атм.
Після знезараження в дезинфікуючому розчині лабораторний посуд передають на утилізацію, або повторно використовують.
В незалежності способу стерилізації, пробірки мають володіти термостійкістю,
бути механічно міцними, володіти достатньою прозорістю та добре відмиватися від різних забруднень. Саме такі пробірки можна замовити на сайті “Медринок”
Скарга на коментар | Закрити вікно![]() |
Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?
Скарга на коментар | Закрити вікно![]() |
Інші статті підприємства









Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. Реєстрація)