Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Що таке ПЛР діагностика?Санітарні норми та правила.

Що таке ПЛР діагностика?Санітарні норми та правила.

Що таке ПЛР діагностика?
Санітарні норми та правила.

Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР або PCR) — показує наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки цьому він може виявити в захворілого коронавірус ще в перші дні зараження. Проводять ПЛР-тестування шляхом забору зразків з двох зон верхніх дихальних шляхів (носоглотки та ротоглотки) пацієнта. Це дослідження здатне виявити захворювання в найкоротший термін після інфікування. Виконується воно протягом 24 годин на спеціалізованому обладнанні та в спеціальних лабораторіях.

Точне діагностування – перший крок до правильного та успішного лікування. Тому такі лабораторії дуже важливі.

Як все влаштовано в ПЛР-лабораторіях?

1.Зразки проб поступають в лабораторії у пластикових пробірках, всередині яких, крім палички зі зразком - транспортне середовище (звичайний фізрозчин). Його потрібно злити, зразки ставляться на аналіз. Все інше - пробірку і залишковий фізрозчин - знищується в автоклаві, бо це біологічно небезпечний матеріал.

2.Сам ПЛР-тест займає 6-7 годин. У нього є ліміт - кількість зразків, які можна поставити за раз. Оскільки щодня приходить трохи більше або й набагато більше, ніж можна поставити цього дня, виходить черга. Тому ті, які привезли сьогодні, переносяться на завтра. Завтра знову приходять, і так далі. За день можна зробити до 100 зразків.

3.ПЛР-тестування вважають золотим стандартом діагностики. Якщо він показав позитивний результат, то 99% гарантії, що це так і є. Помилка може бути, але ймовірність - дуже незначна.

4.Коли аналізи зроблені, їхні результати вписують і надсилають скани документів з результатами електронною поштою в установу, яка надіслала зразки.

Про державні санітарні норми і правила детальніше ознайомитись можна в наказі МОЗ від 24.01.2008 року №26

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0088-08

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.