Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Рак гортані, асоційований із ВПЛ. Діагностика за допомогою аналізу слини.

Рак гортані, асоційований із ВПЛ. Діагностика за допомогою аналізу слини.

Рак гортані, спричинений вірусом папіломи людини (ВПЛ), викликає все більшу стурбованість в усьому світі. На відміну від раку шийки матки, стандартна чи рутинна програма скринінгу раку гортані, асоційованого із ВПЛ, відсутня, а невеликі ранні ділянки ураження локалізуються у важкодоступних місцях, таких як склепи мигдалин або основа язика. При цьому охоплення імунізацією проти ВПЛ варіюється у різних країнах, і населення країн, що розвиваються, переважно залишається нещепленим.

Зазначається, що ДНК ВПЛ 16-, 18-, 33-го типу (ВПЛ-16, -18, -33) може ідентифікуватися у слині, і це успішно використовується як біомаркер для ранньої діагностики. Захворюваність на ВПЛ-асоційований рак гортані набула значних масштабів у розвинених країнах. Показники захворюваності значно перевершили навіть рак шийки матки. Розповсюдженість ВПЛ високого онкогенного ризику становить 3,7% серед населення США із бімодальним віковим розподілом захворюваності. Залишається відкритим питання, чому деякі люди схильні до розвитку раку гортані, тоді як інші звільняються від початкової інфекції ВПЛ.

Вчені з Квіндсленського технологічного університету під керівництвом дослідника Школи біомедичних наук при Інституті охорони здоров’я та біомедичних інновацій Кая Тангу виявили клінічно приховану плоскоклітинну карциному гортані, застосовуючи тест на виявлення онкомаркерів у слині. Це відкриття зроблене під час дослідження із залученням 665 учасників у період з травня 2016 р. по жовтень 2017 р. в Австралії. 650 здорових добровольців були протестовані на наявність ДНК ВПЛ-16; у трьох з них визначена постійна вірусна персистенція ДНК ВПЛ-16, а у одного чоловіка персистенція спостерігалася стабільно протягом 36 міс. При детальнішому обстеженні, ініційованому з огляду на стійкі позитивні слинні тести, діагностована плоскоклітинна карцинома гортані. Пацієнту було запропоноване проведення біопсії із двобічною тонзилектомією. Автори дослідження зазначають, що це перший в історії випадок гістологічно підтвердженого діагнозу раку гортані, діагностованого за допомоги скринінгового тесту на слину.

Не забувайте, що ІФА-набір та швидкі тести можна замовити на сайті Медринку.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.