Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

 Helsi та КВАЛІФІКОВАНИЙ ЦИФРОВИЙ ПІДПИС (КЕП), кому він потрібен і як його отримати.

 Helsi та КВАЛІФІКОВАНИЙ ЦИФРОВИЙ ПІДПИС (КЕП), кому він потрібен і як його отримати.

Сьогодні поговоримо про Helsi та КВАЛІФІКОВАНИЙ ЦИФРОВИЙ ПІДПИС (КЕП), кому він потрібен і як його отримати.

Helsi - це сучасна, зручна та надійна електронна медична система, створена для пацієнтів, лікарів, державних та приватних медичних закладів. За допомогою цієї програми лікарі можуть: зручно ввести історію хвороби пацієнтів, оперативно отримувати результати діагностики та аналізів, легко використовувати клінічні протоколи та мати зрозумілий кабінет для ведення прийому пацієнтів.

 

1.Що таке КЕП?
Кваліфікований електронний підпис - це вид електронного підпису, що використовується для ідентифікації підписувача електронного документа, дозволяє однозначно визначати походження інформації, що міститься у документі.
2.Кому із співробітників потрібно отримати КЕП?
КЕП необхідно мати всім співробітникам закладів, які будуть вносити дані в електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ) для підтвердження своїх дій в системі та відправки даних в ЦБД.
3.Для чого необхідний КЕП в рамках реформи МОЗ?
КЕП необхідний:
➡️Керівникові медичного закладу для реєстрації закладу в eHealth та укладення договору з НСЗУ;
➡️Уповноваженій особі для внесення декларацій в eHealth;
➡️Лікарю первинної ланки для створення електронних рецептів, підписання декларацій, відправки даних за епізодом, роботи з електронними направленнями та інших взаємодій в eHealth;
➡️Лікарю вторинної ланки для роботи з електронними направленнями, консультаційними або діагностичними висновками, формування виписки пацієнта зі стаціонару та інших взаємодій з eHealth.

4.ДЕ І ЯК ОТРИМАТИ КЕП?
Найбільш популярним рішенням поміж доступних на ринку є USB-пристрої, що мають форму флешки. Разом з цим, вже сьогодні в Україні існує альтернативне та більш доступне рішення – це депозитарій особистих ключів, який дозволяє зберігати закриті ключі (КЕП) в «хмарному» захищеному середовищі без використання фізичного носія. Ключі КЕП можна отримати звернувшись до одного Акредитованих центрів сертифікації ключів.
Звертаємо Вашу увагу, що використання КЕП, отриманого на незахищеному носії (звичайна флешка або збережений файл КЕПу на комп’ютері) відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги» та п.2 Наказу Міністерства юстиції України та Адміністрації Держспецзв’язку від 18.11.2019 № 3563/5/610, можливе виключно до 06.11.2020. Вже починаючи з 07.11.2020 використовувати КЕП можна буде тільки з захищених носіїв: токен чи зберігання в депозитарії (захищене хмарне сховище).

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.