Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Аналіз крові на згортання: методи визначення та норми

Аналіз крові на згортання: методи визначення та норми

Сьогодні у нашій корисній рубриці для лаборантів говоримо про аналіз крові на згортання, зокрема про методи її визначення та норми.

Такий аналіз є важливим та необхідним. Чому?

• Завдяки ньому часто можна виявити серйозні зміни в організмі людини для запобігання можливим патологіям.

• Якщо передбачаються оперативні втручання або певні медичні маніпуляції, знати, яка ситуація зі згортанням крові, необхідно, аби запобігти значним втратам крові у пацієнта.

• Вагітним жінкам також рекомендовано стежити за цими аналізами, адже під час пологів втрачається значна кількість крові.

• Деякі медикаменти впливають на кровотворення, тому аналіз на згортання перед початком лікування є необхідним.

Також є ряд патологій, які потребують постійного контролю за допомогою аналізу на згортання: неправильна робота печінки, серцево-судинні захворювання, віруси, інфекції, захворювання дихальної системи тощо.

Методи визначення згортання

Метод за Лі-Уайтом

Для аналізу використовують венозну кров з розрахунком 1 мл на три пробірки, які попередньо потрібно розігріти до 37 °C. Пробірки встановлюють на штатив під кутом не менше 50°, щоб легше визначити згортання. Норма тривалості кровотечі – 5-10 хв.

Метод Моравіца

Пацієнту перед здачею аналізу рекомендовано випити склянку води. Для дослідження береться капілярна кров з пальця або мочки вуха, яку поміщають на лабораторне скельце. Засікаючи час, з інтервалом у 30 секунд в зразок опускають спеціальну трубку. Секундомір зупиняють, коли у трубку почнуть затягуватися нитки фібрину.

Метод Дуке

Для дослідження проколюють палець або мочку вуха тонкою порожнистою голкою з корком для регуляції глибини. До місця проколу потрібно прикладати фільтрувальний папір з інтервалами в 30 секунд доти, поки на ньому не залишатиметься слідів. За цим методом норма для кровотечі – 1-5 хв у дорослих і не більше 4 хв у дітей.

Інші тести

Тест на рівень тромбоцитів

За ним визначається сполучна здатність тромбоцитів, яка вказує на ймовірність утворення тромбів. В нормі вона становить 20 %.

Тромбіновий час

Для цього тесту використовують венозну кров. Час зупинки – 15-40 секунд

Протромбіновий індекс

За допомогою нього визначають активований тромбопластиновий час (вказує швидкість переходу фібриногену у фібрин).

Можна використовувати як венозну, так і капілярну кров. У випадку з венозною на проведення аналізу потрібно не менше 2 годин, капілярна кров дає результат одразу. Залежно від реактивів час згортання у нормі займає 35-40 секунд.

Якщо будь-який із аналізів показує відхилення від норми, потрібно провести ретельне обстеження всього організму. Залежно від відхилень в той чи інший бік призначається дієта та медикаменти для відновлення нормального кровообігу.

Своєчасне виявлення та лікування хвороби – гарантія здорового життя пацієнта!

***
Медринок. Лабораторні реактиви, медтехніка, комплектуючі
medrynok.com.ua
(093) 39-44-959
(096) 16-12-494 

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.