Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Термометри

Термометри

Історія винаходу

Історія винаходу термометра розпочалася ще у 16 столітті нашої ери. Відкриття медичного пристосування для вимірювання температури приписують багатьом вченим того часу: Санторіо, Галілею, Роберту Фладду й іншим. Перші термометри були не зовсім практичними і відрізнялися своєю громіздкістю, а показники не дивували точністю. Це була скляна трубка з припаяною кулькою, в якій містилася вода. Шкали на першому градуснику-термоскопі не було, зміни відзначалися, виходячи з розширення повітря, що нагрівалося в трубці.

Градусники для вимірювання температури тіла через століття покращилися: зменшилися габарити, змінився зовнішній вигляд, з’явилися нові якості, стало набагато більше способів вимірювання, ніж у їхніх "предків". Безперечно, градусник повинен бути в аптечці кожної сім'ї. Вам неодмінно потрібно купити термометр медичний, щоб при необхідній ситуації виміряти температуру тіла.

Види термометрів

Найважливішим клінічним показником є температура тіла. Незначне підвищення температури вказує на вогнище захворювання, яке вкрай важливо вчасно діагностувати і вилікувати. Існує кілька видів термометрів:

ртутний – всім відомий прилад для точного вимірювання температури тіла. Позитивною стороною ртутного градусника є точність і фіксованість показань. Негативний аспект – вміст всередині ртуті. Пари цього хімічного елемента можуть привести до сублетальних і летальних наслідків. Перш ніж купити вимірювальний градусник, речовиною якого є ртуть, варто дізнатися про належну утилізацію крапель металу;
галінстановий – зовнішня будова нагадує ртутний термометр. Винятком є матеріал, який вимірює температуру, – суміш галію, олова і індію. Галінстанова суміш не токсична для людського організму – це позитивна сторона приладу. Мінусом же є те, що галінстановий стовпчик важко збити. Також термометр вимагає тісного контакту зі шкірою, інакше показники будуть недостовірними;
електронний – прорив в медицині. Термометр такого виду має зручний дизайн, а також має здатність зберігати температурні показники кількох попередніх вимірювань. Негативна сторона полягає в неточному вимірі температури, якщо прилад не прилягає щільно до тіла. Вартість градусника вища, ніж ртутного або галінстанового;
інфрачервоний – простий і неймовірно практичний прилад. Вимірювання температури тіла займає не більше 3 секунд. Температурні дані зберігаються у вбудованій пам'яті градусника. Проводити процедуру потрібно тільки на певних ділянках тіла – скроні, лоб і вушна раковина.

Правила вимірювання термометром

Медичний термометр для тіла – важлива складова аптечки, яка призначена для вимірювання температурних показників. Перевіряти наявність температурних відхилень можна різними способами:

ректально – для цього використовують ртутні і галінстанові градусники, а також електронні. Після процедури важливо провести дезінфекцію приладу;
орально – медичний градусник, речовиною якого є метал, або електронний поміщають в ротову порожнину. З таким способом потрібно бути дуже уважним;
пахвова ямка – всі види термометрів, крім інфрачервоного, можуть застосовуватися в цій зоні;
лоб, скроні і вушна раковина – виключно в цих місцях потрібно застосовувати інфрачервоний градусник.

Медичні термометри в Україні представлені безліччю моделей. Точність приладу залежить від дотримання правил експлуатації термометра. При знятті температурних показників потрібно пам'ятати про деякі нюанси:

1. Не рекомендується вимірювати температуру після фізичних навантажень і прийому їжі.
2. Пахвова область повинна знаходитися в сухому стані.
3. Верхню кінцівку варто щільно притиснути до тулуба.
4. Ртутні і галінстанові термометри варто дезінфікувати спиртовими розчинами після застосування.

Будьте дуже обережні і пильні при вимірюванні показників у дитини. Не залишайте дитину з ртутним градусником і градусником зі скла наодинці. Осколки від розбитого приладу і випари ртуті несуть величезну небезпеку для здоров'я вашої сім'ї.

Важливий вибір

Який же градусник краще вибрати? Фахівці стверджують, що найточніший градусник для тіла – всім відомий ртутний або галінстановий. Теплопровідність металевих складових приладу дозволяє фіксувати точні показники температури тіла незалежно від оточення, але за умови щільного контакту з тілом людини.

Ціна градусника залежить від виду і фірми, яка виробляє продукцію. Електронні та інфрачервоні термометри коштують значно дорожче, ніж ртутні і галістанові.

Віддайте перевагу якісній продукції. Купуйте різні види термометрів в інтернет-магазині МЕДРИНОК.

Термометри в спеціалізованому інтернет-магазині товарів для здоров'я МЕДРИНОК! Купівля термометрів з доставкою по всій Україні: Луцьк, Рівне, Київ, Чернігів, Житомир, Полтава, Черкаси, Суми, Біла Церква, Умань, а також в такі міста: Бровари, Вишгород, Бориспіль, Фастів, Ірпінь, Вишневе та інші населені пункти України.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.