Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Пульсоксиметр для новонароджених та для дорослих: що це і для чого

Пульсоксиметр для новонароджених та для дорослих: що це і для чого

Пульсоксиметр – це прилад для вимірювання рівня насичення киснем артеріальної крові. Для чого це?

Прилад вимірює показник у відсотках і показує співвідношення збагаченого киснем гемоглобіну до кількості всього гемоглобіну у крові. Норма сатурації кисню, яку визначає пульсоксиметр, становить від 95 до 100 %, але якщо рівень знизився до 85 %, то це не вважається клінічно важливим.

Інфрачервоне та червоне світло під час роботи пристрою створюють світлодіоди. Це світло проходить через м'які тканини пальця і вловлюється фотодетектором. Вимірювання проводиться зазвичай на одній із кінцевих фаланг пальців. Під час серцевих скорочень кров, яка збагачена киснем, потрапляє в артерії. В проміжках між скороченнями вона віддає кисень тканинам, і, відповідно, рівень зменшується. Саме ці зміни можна виявити завдяки пульсоксиметру, оскільки насичений та ненасичений киснем гемоглобін по-різному поглинають світло.

Де і коли використовується цей прилад? Пульсоксиметри застосовують у кардіології для вимірювання тяжкості стану пацієнтів з вадами клапанів та серцевою недостатністю. Також вони знайшли своє місце у пульмонології для контролювання стану людей із хронічною обструктивною хворобою легенів, бронхіальною асмою, емфіземою та ін.

Також існує спеціальний пульсоксиметр для новонароджених. Для проведення дослідження використовують датчики. Завдяки м'яким фіксаторам можна безболісно закріпити прилад у дитини на руці чи нозі. Неонатальний пульсоксиметр призначений для контролю за життєво важливими органами новонароджених та недоношених дітей. У 78 % цей метод дозволяє виявити вади серця ще на ранніх стадіях, практично після народження. В наш час це найбільш ефективний метод діагностики, що вже врятував мільйони дитячих життів.

Пульсоксиметрія для дорослих може проводитися як в стаціонарі, так і вдома. В основу приладу закладена спеціальна комп'ютерна програма, що дозволяє завантажити дані одразу після вимірювання для подальшого оброблення. Стандартні апарати дуже прості та мають інструкцію. Ними можуть користуватися навіть люди без медичної освіти, щоб контролювати стан свого здоров'я.

Замовити високоякісний пульсоксиметр для новонароджених або дорослих можна в інтернет-магазині "Медринок". Ми також пропонуємо офтальмологічне обладнання, хірургічне обладнання, меблі, все для лабораторій. З повним асортиментом можна ознайомитися в каталозі на нашому сайті. Доставка по всій території України.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×