Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Стерилізація медичних виробів

Стерилізація медичних виробів

Стерилізація медичних виробів відіграє ключову роль в профілактиці поширення внутрішньолікарняних інфекцій. А тому сам процес підготовки до стерилізації, безпосередньо стерилізації та контролю якості повинен бути урегульованим не лише законодавчо, а й внутрішніми інструкціями в закладі.

1. Базові положення: 1) стерилізація медичних виробів відбувається за допомогою фізичних та хімічних методів стерилізації з використанням необхідного устаткування та стерилянтів; 2) обраний метод стерилізації медичного інструментарію повинен відповідати інструкціям з використання від виробника конкретного виробу та залежить від його характеристик.

2. Повітряний метод стерилізації: 1)  у якості стерилізаційного агента виступає сухе розжарене повітря. Знезараження здійснюється у повітряних стерилізаторах; 2) цим методом стерилізують такі медичні інструменти: хірургічні; стоматологічн; гінекологічні; елементи приладів, апаратів, особливо такі, що виготовлено їх з нестійких до корозії металів та силіконової гуми.

3. Хімічний метод стерилізації медичних виробів: 1) здійснюють за допомогою хімічних стерилянтів. Цей метод застосовують для знезараження виробів, що містять у своїй  конструкції матеріали, чутливі до дії високих температур, що робить використання інших методик неможливим; 2) для стерилізації медичних виробів використовуйте стерилянти, що мають спороцидну дію. До них належать засоби, діючою речовиною яких є альдегіди, пероксид гідрогену, надоцтова кислота, аміни, гуанідини тощо. 3) знезараження хімічними стерилянтами проводять у спеціальному устаткуванні. У процесі суворо дотримуйтеся правил асептики. Медперсонал повинен працювати у стерильному медичному халаті, шапочці медичній (волосся має бути надійно сховане під шапочкою), бахілах, або взутті, що підлягає дезінфекції, захисній масці, стерильних рукавичках. У роботі використовуйте лише стерильні інструменти та ємкості. Відмивайте вироби від залишків стерилянтів стерильною водою.

4. Пакування та зберігання медичних виробів після стерилізації: 1) комплектуйте та пакуйте простерилізовані медичні вироби у призначеному для цього приміщенні відділення, центру; 2) набори або окремі габаритні інструменти упаковуйте у листовий пакувальний матеріал або крафт-папір, текстиль, герметичні бокси, лотки тощо, що гарантують стерильність виробів на етапі транспортування та зберігання; 3) стерилізація медичних виробів паром та розжареним повітрям здійснюється в упакованому вигляді. При цьому використовують паперові, комбіновані і пластикові пакувальні матеріали, а також бязь, дозволені українським законодавством. Пакувальні матеріали використовуйте один раз; 4) при використанні стерилізації розжареним повітрям можливо виконувати процедуру на неупакованих металевих виробах (у відкритих лотках). Але за умови, що ці вироби будуть відразу використані в операційній. Стерилізовані неупаковані вироби до моменту їх використання можна зберігати у  камерах для зберігання стерильних матеріалів, обладнаних УФ-лампами згідно з інструкціями з експлуатації, чи на стерильних столах (максимум – шість годин); 5) в оперблоці стерильний стіл накривайте із суворим дотриманням  правил асептики. Для цього використовувати стерильні халати, маски, медичні рукавички та простирадла; 6) обладнані УФ-лампами камери для зберігання стерильних виробів заборонено, використовувати для дезінфекції або стерилізації медичних виробів.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.