Каталог товарів
Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Удари: як допомогти потерпілому в гострому періоді

Удари: як допомогти потерпілому в гострому періоді

Незалежно від локалізації удару в перші ж хвилини після отримання травми необхідно забезпечити вплив холоду на забите місце.

Для охолодження місця удару, яке забезпечить швидке припинення кровотечі, зменшення гематоми і набряклості, можна застосовувати грілку, наповнену харчовим льодом з морозилки. Якщо грілки або льоду немає, можна прикласти пакет з замороженими овочами (краще з дрібними - горошок, квасоля, «мексиканська суміш») або іншими продуктами, що зберігаються в морозильнику. Пакет слід обернути шматком чистої тканини.

Після 10 хвилин впливу холоду на пошкоджене місце потрібно накласти пов'язку, що давить з бинта або чистої тканини також не менше ніж на 10 хвилин. Холод потрібно прикладати протягом декількох годин, але з перервами. Оптимально, коли вплив холоду повторюється протягом 15-20 хвилин кожні 2 години протягом першої доби.

Крім цього, необхідно забезпечити зменшення припливу крові до забитого місця - це буде сприяти зменшенню гематоми і запалення забитих тканин і відповідно до зменшення набряклості. При ударі тканин голови хворому слід прийняти сидяче положення, а якщо забита кінцівку, їй потрібно надати високе становище. При ударі ребер слід лягти на здоровий бік, так щоб пошкоджену ділянку грудної клітини виявився в верхньому положенні.

При сильному болі потерпілому необхідно дати рекомендовану в інструкції дозу знеболюючого засобу (темпалгин, парацетамол, ібупрофен, анальгін і т.д.).

Деякі види ударів (колінних і ліктьових суглобів, лучезапястного суглоба, а також гомілки) можуть супроводжуватися сильним болем при рухах. У подібних випадках потрібно забезпечити потерпілому повний спокій, а при дуже сильному болі провести іммобілізацію кінцівки за допомогою пов'язки або шини. Накладення шин буде сприяти прискоренню одужання в тому випадку, якщо згодом в місці удару буде виявлений перелом або тріщина кістки.

Якщо в місці удару мають садна або подряпини, а також забруднення (наприклад, при падінні влітку на асфальт або землю), потрібно спочатку обробити їх ватним або марлевим тампоном, змоченим в розчині перекису водню, потім розчином йоду або діамантового зеленого і тільки після цього прикладати холод і накладати пов'язку, що давить.

При великих ударах з великими гематомами, а також при сильному болі в місці удару необхідно звернутися в травматологічний пункт, так як удари нерідко супроводжуються переломами або тріщинами кістки. Рентгенологічне дослідження дозволить виключити або підтвердити перелом.

Протягом перших 24 годин після отримання удару ні в якому разі не можна піддавати травмоване місце впливу тепла - компреси, теплі ванночки знадобляться на наступному етапі лікування для розсмоктування гематоми і зменшення набряклості.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.