Кошик
Немає товарів
Обране
Список обраного пустий

Рабердам або кофердам в стоматології: вплив латексного захисту на якість лікування зубного ряду

Рабердам або кофердам в стоматології: вплив латексного захисту на якість лікування зубного ряду

Особливості рабердаму: тонке полотно з еластичної гуми призначений для ізоляції певної ділянки порожнини рота від слини, крові, вологи; оптимальна товщина, щільність латексу дозволяє легко зробити отвір потрібного діаметру; підготовлений матеріал надівається на одну або кілька одиниць, що потребують лікування; повна ізоляція від вологи забезпечує максимальну ефективність пломбування, лікування кореневих каналів, адгезивной реставрації. Візьміть на замітку: лікарі і пацієнти швидко оцінили різницю між процедурами із застосуванням рабердаму і без нього; раніше фахівці не розуміли, чому пломби випадають, а зуби після чистки каналів нерідко ниють, хоча були дотримані всі умови, використані якісні матеріали; невдоволення пацієнтів теж було виправдано: багато стоматологічні процедури коштують недешево. Якщо пломба кришилася трохи пізніше, ніж закінчувався гарантійний термін, витрати знову лягали на плечі пацієнта; обмеження доступу вологи до робочої зони істотно підвищило якість лікування, забезпечило більш тривалий термін служби пломб; за допомогою захисного покриття стоматологам вдалося домогтися практично ідеальної стерильності при прочищення, подальшому лікуванні кореневих каналів. Нерідко інфекція, занесена зі слиною під час процедури, приводила до запалення, нагноєння тканини. Чи знаєте ви, що існує рідкий коффердам. Швидко застигає маса виготовлена з метилакрилату. Процес полімеризації займає 20 секунд, речовина активно проникає в міжзубні проміжки. Ізолюється область навколозубної тканини в потрібній зоні, але язик, слизові оболонки залишаються незахищеними. Рідкий рабердам рекомендований при мікроабразії, відбілюванні зубів, для герметизації ділянок після накладення звичайного коффердама.

Переваг у рабердаму чимало: якісний захист робочої зони від попадання вологи. Після накладення еластичної гуми зуб (або група зубів) надійно ізольовані від вологи. Кашель, чхання, дихання - чинники, що погіршують адгезію (зчеплення) пломбувального матеріалу і зубної тканини. Відсутність природних факторів, що негативно позначаються на процесі лікування, підвищує термін служби пломб з різних матеріалів; ізоляція мови, нормальне положення м'язового органу протягом процедури; захист дихальних шляхів, глотки від проникнення дрібних часточок зубної тканини, неминуче утворюються при роботі бормашини. Залишки коронок, невеликий стоматологічний інвентар, частини пломб також можуть потрапити в горло, викликати небажані реакції; збереження повноцінної ковтальної функції. Ніяких слиновідсмоктувачів, ватних валиків і дискомфорту: еластичне полотно закриває тканини, але не перешкоджає нормальному процесу ковтання; пацієнту не потрібно постійно полоскати рот, доктор не витрачає час на установку / видалення ватних тампонів для збору слини. І це ще не всі позитивні моменти. Є й інші переваги: придушення блювотного рефлексу. Іноді проблема настільки серйозна, що без кофердама стоматолог не може безперешкодно проводити маніпуляції в ротовій порожнині. Захисне покриття знижує чутливість піднебіння, мінімізує контакт, що провокує позиви до блювоти; тривала необхідність тримати рот відкритим доставляє дискомфорт. При вільному диханні і ковтанні знижуються неприємні відчуття. Жувальні м'язи менше втомлюються при природному положенні мови, легкому ковтанні слини; захист м'яких тканин ротової порожнини. Рабердам запобігає потраплянню реактивів на слизові оболонки, позбавляє від роздратування, алергічних реакцій на хімікати; зниження витрат часу на стоматологічне лікування. Лікар захищає потрібну зону від слини, маніпуляції виконувати простіше, швидкість роботи підвищується на третину. При постійному застосуванні ізолюючого матеріалу установка гумової хустки займає всього кілька хвилин.

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create

Контакти продавця

×
+38 (063)  811 08 XX Показати телефони
Працюємо: Пн.- Пт.
з 09:00 до 17:30.
Обід: з 13:00 до 13:30.